Pui cu alune si dovleac

Pui cu alune si dovleac

Pui cu alune si dovleac - o mancare sanatoasa pentru prieteni si familie. Aceasta mancare de pui are originile in Africa, mai exact in Nigeria, unde puiul este o alegere destul de des intalnita, in acest fel de mancare se folosesc mai multe parti din pui, tocmai pentru a se imbina aromele si pentru

Specificafrican
Timp prepararelaborios
Status
Calorii678 kcal
Ingrediente
  • piper0 dupa gust
Preparare

Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.

Intr-un vas puneti ceapa si dovleacul. Intr-un bol turnati untul de alune, putina sare si piper, peste care turnati usor supa de pui fierbinte, topind untul de alune; adaugati apoi si jumatate din sucul de lamaie. Turnati amestecul peste dovleac si ceapa.

Taiati puiul in bucati si le spalati bine cu apa rece. Apoi puneti bucatile de pui peste amestecul de mai sus, asezonati cu sare, piper si suc de lamaie, bagati la cuptor si il tineti o ora, pana cand dovleacul se inmoaie si puiul poate fi patruns cu usurinta cu o furculita.

La sfarsit garnisiti cu alunele pisate.

Recomandari