Pui a la francaise

Pui a la francaise

Pui a la francaise - Daca ti-e pofta de o mancare diferita de cea romaneasca, inspira-te din arta gastronomica frantuzeasca si prepara aceasta reteta de pui cu legume. Pui a la francaise este o bunatate de mancare, savuroasa si aromata, pe care merita s-o incercati.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • rosie4 bucati
  • usturoi uscat3 catei
  • ulei de masline2 linguri
  • piper0 dupa gust
  • ardei capia2 bucati
Preparare

Spalati ardeii si taiati-i in felii. Dupa ce ati tinut rosiile in apa fiarta, scoateti-le pielita si samburii;

Taiati pieptii de pui in doua, la nivelul articulatiilor si treceti bucatile prin faina. Scuturati apoi pentru a elimina excesul. Taiati marunt ceapa;

Incalziti 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie, in care rumeniti bucatile de pui la un foc mediu, intorcandu-le pe toate partile.

Dupa ce s-au rumenit bucatile de pui, puneti ceapa taiata, in grasimea ramasa de la pui, caliti-o usor, apoi adaugati restul de ingrediente, iar la sfarsit, dupa ce sosul este gata, adaugati bucatile de pui.

Recomandari