Platica cu saramura picanta de legume

Iata o reteta pentru zona Deltei. Platica cu saramura picanta de legume este un preparat savuros, sanatos si plin de arome.
Ingrediente
- ceapa alba2 bucati
- vin alb1 pahar
- usturoi uscat2 capatani
- piper0 dupa gust
- faina1 pahar
Preparare
Se amesteca faina cu condimentul de peste, sare si piper;
Platica se eviscereaza si se curata de solzi, apoi se cresteaza trensversal cu cutitul pe sira pana la burta si apoi pe coada din 1-2 mm
pana la os;
Se tavaleste bine platica prin faina ca sa patrunda prin toate crestaturile si se pune la prajit in uleiul bine incins;
Intre timp se fierbe apa cu sare si cu condimente, ardei, telina, rosii si patrunjel verde, toate tocate fin. Se adauga vinul, usturoiul pisat si ardeiul tocat fin dupa ce s-a luat de pe foc. Se aseaza pestele in castron si se toarna saramura deasupra.
Tips
Se serveste neaparat cu mamaliga, iar saramura care ramane, se poate pune pe felii de paine. Citeste si reteta de: Macrou la gratar .
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"o femeie trebuie sa fie bucatareaza in bucatarie, doamna in salon si finalul il stiti voi..."