Piept de pui Valdostana

Pieptul de pui Valdostana este un preparat usor digerabil, foarte gustos si rapid de facut. Se poate consuma simplu sau cu garnitura de cartofi sau orez. Credit photo: Cristina's Blog
Ingrediente
- ceapa alba2 bucati
- ciuperci300 g
- vin alb50 ml
- ulei de masline0
- cimbru0
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- cascaval4 felii
- pasta de tomate0
- sunca de praga4 felii
- faina4 linguri
- piept pui4 bucati
Preparare
Pieptul de pui se transeaza felii subtiri (daca nu este suficient de subtire se mai bate putin), se sareaza, se pipereaza.
Se pune faina intr-o farfurie intinsa si se tavalesc bucatile de piept de pui prin ea, apoi se pun la prajit in ulei incins, pe ambele parti, pana capata o crusta aurie.
Se scot pieptii de pui si se aseaza pe servete de hartie, pentru a indeparta grasimea in exces.
Ceapa se taie solzisori si se pune la prajit, pana devine aurie si crocanta, apoi se adauga ciupercile taiate ( si bine scurse de zeama, daca sunt din conserva), sare, piper, cubul Knorr, un praf de cimbru si vinul.
Se amesteca toate bine si se lasa pe foc 5 minute, amestecand continuu.
Pieptul d epui prajit se aseaza intr-un vas yena mare, iar peste fiecare bucata se aseaza cate o felie de sunca, cate o lingura din amestecul de ceapa prajita, o felie de cascaval afumat sau Gouda.
Intr-un vas se amesteca 1 lingura de pasta de tomate cu 1 lingura ulei de masline, 1 lingura apa, putin cimbru. Se toarna peste bucatile de carne din vasul de yena si se lasa la cuptor 15 minute, pana se topeste cascavalul.
Tips
Garnitura ideala pentru Valdostana sunt buletele de cascaval picante.