Peste sicilian

Peste sicilian

Peste sicilian este o mancare sanatoasa si gustoasa de peste, dar cu un sos deosebit. Ceea ce face deosebit acest peste sicilian este sosul de telina cu ceapa si usturoi. Peste sicilian putem prepara usor si repede si e foarte gustos.

Specificitalian
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii200 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • vin alb100 ml
  • usturoi uscat1 catel
  • ulei de masline2 linguri
  • masline negre100 g
  • capere2 linguri
  • dafin2 foi
Preparare

Se spala pestele, se zvanta si se stropeste cu zeama de lamaie;

Se prepara sosul, telina se spala si se taie rondele, ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt, iar patrunjelul spalat si zvantat se toaca;

Se calesc toate, circa 5 minute, in uleiul incins, se adauga si celelalte ingrediente si se lasa 10 minute sa fiarba incet. Se gusta de sare si
piper;

Pestele se zvanta, se sareaza, se pipereaza si se prajeste 5-7 minute in uleiul incins. Se aseaza pe farfurii si se serveste cu sosul cald.

Tips

Ca peste se poate folosi cod, merluciu ...

Recomandari