Perisoare de peste cu taitei chinezesti
Un preparat clasic chinezesc, perisoarele de peste impreuna cu aromatii taitei si supa condimentata fac deliciul mesei de pranz!
Ingrediente
- ou2 bucati
- sare0
- piper0 dupa gust
- ardei gras1 bucata
- taitei1 punga
- chilli0
- cod400 g
- supa de legume500 ml
- ceapa verde1 legatura
- miez de paine0
Preparare
Pestele se pune la fiert in apa cu putina sare si cand este complet fiert se scurge si se da deoparte.
Ardeiul, ceapa verde se curata, se toaca marunt si se pun la fiert in 1/4 din zeama ramasa de la fierberea pestelui.
Miezul de paine se inmoaie in apa apoi se amesteca cu pestele fiert si dat prin masina de tocat, sare, piper si chilli, rezultand mici bilute care se fierb 10 minute la foc mic.
Se aseaza pe foc un vas cu zeama de legume, zeama de peste in care au fiert legumele, data prin blender, perisoarele de peste si taiteii chinezesti, lasand pe foc vasul pana ce acestia sunt fierti.
Tips
Se serveste fierbinte, cu verdeata.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"