Paella cu iepure

Varianta italiana a vestitei paella, cu carne gustoasa de iepure si orez cu bob lung.
Ingrediente
- ceapa alba2 bucati
- fasole pastai250 g
- rosie2 bucati
- ulei de floarea-soarelui0 dupa gust
- usturoi uscat2 catei
- sare0 dupa gust
- orez250 g
- sofran1 lingurita
- boia dulce1 lingurita
- carne de iepure600 g
- supa de carne1500 ml
Preparare
Ceapa alba se toaca foarte marunt si se caleste in putin ulei incins.
Carnea de iepure se transeaza in fasiute subtiri si se pun la prajit, iar cand devin aurii se adauga boiaua de ardei si apoi rosiile tocate marunt, usturoiul si fasolea verde rupta in bucati mici.
Se lasa la calit cat sa scada sosul de rosii si se adauga zeama de carne, sare, piper si sofran.
Se da focul mic si se lasa la fiert pana se patrunde bine carnea si fasolea verde.
Se adauga orezul spalat bine, se amesteca usor, se condimenteaza final si se lasa la fiert pana scade sosul si este fiert orezul, fara sa se mai amestece in tigaie.
Se ia vasul de pe foc si se lasa 15 minute, apoi se serveste.
Tips
Se serveste fierbinte, ca garnitura sau simpla.