Nigiri Sushi

Nigiri Sushi

In limba japoneza nigiri inseamna a strange, ceea ce si caracterizeaza acest preparat de nigiri sushi. In timpul prepararii de nigiri sushi un bucatar specializat strange putin orez intr-o forma ovala si adauga deasupra diverse toppinguri, de peste si fructe de mare. In acest caz particular

Specificjaponez
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii200 kcal
Ingrediente
  • zahar4 linguri
  • sare1 lingurita
  • orez3 cani
  • apa4 cani
Preparare

Se spala orezul pana ce apa este transparenta, se scurge intr-o sita si se lasa sa stea 30 de minute;

Se pune orezul intr-o oala, se adauga apa si se da in clocot. Se micsoreaza flacara cat sa fiarba incet si se acopera oala, se fierbe 15 minute. Se ia capacul, se acopera oala cu un prosop umed si se lasa sa se raceasca 10 minute;


Se toarna otetul pentru sushi peste orez si se amesteca cu grija. Se poate face asta cu o lingura de lemn;

Pestele trebuie sa aiba calitatea-sushi, adica sa poate fi consumat crud. Somonul se acopera cu apa si sare si se lasa sa stea 1 ora, apoi se clateste de sare si se pune in congelator;

Odata congelat, se decongeleaza si se foloseste la sushi. Se feliaza foarte subtire si se taie in bucatele de dimensiunea unei imbucaturi;

Se modeleaza cu mana orezul, iar deasupra, se asaza feliute de peste. Se serveste alaturi de sos de soia si pasta de wasabi.

Tips

Daca vreti sa experimentati traditia japoneza pana la capat, folositi doua betisoare speciale (hashi) pentru a "pescui" bucatelele de sushi si boabele de orez din boluri. Pentru prepararea orezului vezi si reteta: Sushi de orez . Puteti citi si alte retete de sushi japonez: Sushi nori ; Sushi de somon afumat . Sushi de ton .

Recomandari