Musaca de conopida

Musaca de conopida

Musaca din conopida si carne de pui. Cuvantul musaca provine din limba araba si inseamna servit rece. Musacaua se poate prepara si ca fel de mancare de post, folosind ca ingrediente doar legume, fara carne, ou sau lactate. Carnea poate fi inlocuita cu legume, care se toaca marunt si se

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Status
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba3 bucati
  • ou2 bucati
  • unt100 g
  • smantana3 linguri
  • conopida1 kg
Preparare

Tai o ceapa marunt si o calesti un pic in ulei, dupa ce s-a inmuiat ceapa adaugi pieptul de pui taiat cubulete de marime medie si le prajesti 4-5 minute, apoi le lasi sa se raceasca.

Conopida o speli in apa rece si o desfaci buchetele, pe care le pui la fiert in apa cu sare si dupa ce a dat in 2 clocote, o scoti si o lasi la scurs.

Carnea de pui si ceapa se dau separat prin masina de tocat, apoi adaugi 2 oua, 3 linguri de smantana, sare si piper dupa gust si amestici bine.

Ungi o tava cu unt si o tapetezi cu pesmet si apoi aranjezi intr-un strat buchetelele de conopida, peste ele pui uniform un strat cu compozitia din carne, peste care pui un alt strat de buchetele de conopida. Mai pui cateva bucati de unt si presori pesmet deasupra si dai la cuptor.

Recomandari