Linte cu costita afumata

Linte cu costita afumata

Preferata de populatia asiatica si mediteraneana, precum si de catre vegetarieni, lintea a ajuns o mancare rafinata, dar ieftina, iubita pana si gurmanzi in diverse combinatii precum linte cu costita afumata. Linte cu costita afumata este intr-adevar excelenta. Aceasta linte cu costita afumata

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii350 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • usturoi uscat1 catel
  • bulion1 lingura
  • dafin1 foaie
Preparare

Se alege lintea, se spala si se pune intr-o cratita cu apa rece sa fiarba pe
jumatate, in clocote mici;

Intre timp se prajeste usor, cu o lingura de untura, o ceapa taiata marunt si se asazã aceeasi cratita cu lintea si cu costita taiata bucati;

Se lasa sa
fiarba circa o ora la foc potrivit. Se adauga putin bulion de rosii, un fir de usturoi, o frunza de dafin sau o crengutã de cimbru si sare cat trebuie;

Se acopera, se da la cuptor si se mai tine un sfert de ora.

Tips

Aceeasi mancare se poate pregati si cu fasole boabe. Citeste si alte retete pe baza de linte, pentru vegetarieni sau pentru gurmanzi: Linte fiarta ; Pasta de linte rosie ; Linte cu orez ; Sufleu de linte cu praz ; Chiftele de linte .

Recomandari