Limba de vitel cu sos picant

Serveste la masa cu prietenii un preparat consacrat al bucatariei franceze. Limba cu sos picant este gustoasa si aspectuoasa.
Ingrediente
- morcov1 bucata
- mustar1 lingura
- telina1 bucata
- unt50 g
- vin rosu125 ml
- bulion1 lingura
- otet15 ml
Preparare
Limba de vitel se opareste, se curata de pielite si se pune la fiert 15 minute.
Se taie in felii groase si se pune apoi la calit timp de 5 minute, pe ambele parti, in ulei incins, dupa care se scot intr-un vas.
Ceapa, morcovul, telina se curata, se taie felii si se pun la calit in uleiul in care s-a calit limba, timp de 5 minute, dupa care se adauga faina, bulionul, sare, piper si se mai lasa inca 10 minute.
Se adauga si bucatile de limba.
Se amesteca bine piper pisat, otetul, vinul, mustarul si castraveciorii tocati marunt, se pun la fiert 5 minute apoi se adauga la amestecul de legume si limba.
Se lasa la fiert pana se fierbe bine limba apoi se pune untul, se mai dau 2 colocote si se ia de pe foc.
Tips
Se serveste fierbinte, cu verdeata tocata marunt, deasupra.