Homar Newburg

Homar Newburg

Acest homar Newburg a fost creat in secolul XIX de un bucatar din New York, in cinstea unui client al sau, capitan de vapor. De atunci aceasta metoda de a praji bucati de homar in sos de smantana si sherry s-a regasit ca homar Newburg. De fapt sosul din acest homar Newburg se potriveste la orice

Specificamerican
Timp prepararelaborios
Statusconsacrat
Calorii500 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  
Ingrediente
  • cartof1 kg
  • spanac300 g
  • ulei de masline1 lingura
  • creveti400 g
  • smantana100 ml
Preparare

Se curata si se spala spanacul si cartofii;

Se pun scoicile in apa oparita, se curata si se taie in bucati mici, iar crevetii se curata si se fierb;

Se opareste spanacul, se toaca marunt, se fierb cartofii si se fac piure;

Se pun spanacul si piureul intr-un vas mare, se acopera cu folie de aluminiu si se tine in cuptor 10 minute;

Se incinge uleiul intr-o cratita, se adauga scoicile, se rumenesc 2-3 minute, se toarna sherry si cognac, se mai fierb 5 minute pana scade lichidul cu un sfert;

Se adauga carnea de homar si crevetii;

Separat se amesteca faina de porumb cu smantana, mustarul, sucul de lamaie, sare si piper si se toarna peste amestecul din cratita. se mai lasa 2-3 minute;

Se scoate vasul cu legume din cuptor si se pune amestecul cu fructele de mare in centru;

Se coc in cuptor cca 15 minute, pana se rumenesc cartofii, se presara cu boia si se orneaza cu felii de lamaie.

Recomandari