Dovlecei umpluti cu ton

Dovlecei umpluti cu ton

Gustul dulceaga al dovleceilor merge bine cu aroma tonului in ulei.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
botez  zile de nastere  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • patrunjel0 dupa gust
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • orez100 g
  • dovlecel4 bucati
  • ton200 g
  • suc de rosii80 ml
Preparare

Se curata dovleceii de miez si se taie in doua fiecare, pe lung.

Miezul ramas se amesteca bine cu ceapa toccata marunt, sare si piper si se pune la prajit.

Dupa 3-4 minute se adauga tonul scurs de ulei si orezul brun, fiert cat trebuie si scurs ulterior.

Se repartizeaza compozitia in cele 8 jumatati de dovlecei si se pune in varful fiecarei jumatati cate un manunchi mic de patrunjel proaspat.

Se pun dovleceii intr-o tava de sticla termorezistenta, se toarna deasupra sucul de tomate si se da vasul la cuptor 30 de minute.

Tips

Se poate presara deasupra si branza parmezan.

Recomandari