File de vita marinat in vin spumant

File de vita marinat in vin spumant

Specific
Timp prepararelaborios
Status
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • morcov1 bucata
  • unt30 g
  • ulei de masline1 lingura
  • piper2 linguri
  • coniac50 ml
  • dafin1 frunza
Preparare

Morcovul si ceapa se taie felii, apoi se pun intr-un vas impreuna cu vinul spumant, cimbrul si frunza de dafin.

Se adauga fileul de vita si se lasa la marinat cel putin 12 ore. Marinata se pastreaza pentru sos.

Untul si uleiul de masline se incing intr-o tigaie, in care se prajesc, pe ambele parti, portiile de file de vita bine scurse. Se flambeaza cu coniac si apoi se sareaza si se pipereaza.

Sosul dulce - acrisor merge foarte bine cu acest fel de mancare:

Dupa prajirea portiilor de file de vita se scurge grasimea intr-un vas, asupra careia se toarna marinata, jeleul de gutui si compotul de merisoare si se incalzesc la foc. Se adauga 200 ml smantana lichida si se gatesc pana ajung sa aiba consistenta unui sos vascos.

Se adauga piper si se leaga cu unt rece.

Tips

Se serveste cu cartofi copti sau inabusiti.

Recomandari