Dovlecei umpluti cu orez

Dovlecei umpluti cu orez

Dovlecei umpluti cu orez - O mancare gatita, usoara si hranitoare. Profitati de sezonul dovleceilor, de timpul calduros si hidratati-va cu acesti dovlecei umpluti cu orez!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba200 g
  • patrunjel10 g
  • rosie2 bucati
  • piper0 dupa gust
  • orez140 g
  • dafin2 foi
  • apa100 ml
Preparare

Dovleceii se curata de coaja si seminte, se sareaza;

Ceapa se taie solzisori si se caleste;

Se adauga orezul, se amesteca bine cu ceapa, apoi se pun rosiile taiate marunt;

Se toarna apa fiarta, patrunjelul tocat, sare, piper si se lasa sa fiarba pana se umfla orezul;

Dovleceii se umple cu orezul fiert, (dupa ce orezul s-a racit), se aseaza intr-o cratita, se toarna bulionul deasupra, incat sa-i acopere, se mai adauga sare si zahar dupa gust, foi de dafin. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie dovleceii.

Tips

Cititi si alte retete de dovlecei umpluti: Dovlecei umpluti cu carne Dovlecei umpluti cu branza de vaci

Recomandari