Dovlecei umpluti cu orez
Dovlecei umpluti cu orez - O mancare gatita, usoara si hranitoare. Profitati de sezonul dovleceilor, de timpul calduros si hidratati-va cu acesti dovlecei umpluti cu orez!
Ingrediente
- ceapa alba200 g
- patrunjel10 g
- rosie2 bucati
- piper0 dupa gust
- orez140 g
- dafin2 foi
- apa100 ml
Preparare
Dovleceii se curata de coaja si seminte, se sareaza;
Ceapa se taie solzisori si se caleste;
Se adauga orezul, se amesteca bine cu ceapa, apoi se pun rosiile taiate marunt;
Se toarna apa fiarta, patrunjelul tocat, sare, piper si se lasa sa fiarba pana se umfla orezul;
Dovleceii se umple cu orezul fiert, (dupa ce orezul s-a racit), se aseaza intr-o cratita, se toarna bulionul deasupra, incat sa-i acopere, se mai adauga sare si zahar dupa gust, foi de dafin. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie dovleceii.
Tips
Cititi si alte retete de dovlecei umpluti: Dovlecei umpluti cu carne Dovlecei umpluti cu branza de vaci