Dovlecei umpluti cu carne de pasare

Un fel de mancare gustos, usor pentru stomac si in acelasi timp satios si hranitor.
Ingrediente
- unt20 g
- marar0 dupa gust
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- orez100 g
- dovlecel4 bucati
- suc de rosii80 ml
- piept pui1 bucata
Preparare
Se curata dovleceii de miez si se taie in doua fiecare, pe lung.
Miezul ramas se amesteca bine cu pieptul d epui tocat marunt , orezul (plus 2 cesti de apa) sare si piper si se pune la calit si apoi la fiert.
Dupa 7-8 minute in care am amestecat mereu se adauga putin marar si se mai lasa 5 minute, amestecand in continuare.
Se repartizeaza compozitia in cele 8 jumatati de dovlecei si se pune in varful fiecarei jumatati cate un manunchi mic de marar proaspat.
Se pun dovleceii intr-o tava de sticla termorezistenta, se lasa 10 minute la cuptor, apoi se toarna deasupra sucul de tomate si se mai da vasul la cuptor 15 minute.
Tips
Se poate presara deasupra si patrunjel proaspat.