Dovlecei cu masline

Dovlecei cu masline

Inca mai gasim la piata dovlecei, asa ca putem prepara cu succes o mancare de dovlecei cu masline gustoase, gata in jumatate de ora.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • patrunjel0 dupa gust
  • vin alb500 ml
  • usturoi uscat3 catei
  • ulei de masline100 ml
  • busuioc0 dupa gust
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • bulion1 lingura
  • dovlecel4 bucati
  • masline negre220 g
  • ceapa rosie2 bucati
  • faina2 linguri
  • zeama de lamaie0 dupa gust
Preparare

Dovleceii de spala, se curate de coaja si de eventualele seminte si se taie in felii de 1 cm grosime.

Rondelele se trec prin zeama de lamaie, sare, piper si faina si se prajesc in ulei incins, pana devin aurii, apoi se scurg bine.

Ceapa si usturoiul se toaca marunt, apoi se calesc in ulei de masline, stinse cu vin si bullion.

Maslinele se taie in jumatate, dup ace li s-a scos samburele, apoi se pun peste dovleceii prajiti, peste toate turnandu-se sosul fiert.

Tips

Se serveste foarte rece, dupa ce s-a tinut jumatate de ora la frigider..

Recomandari