Dovlecei cu cartofi in sos de smantana

Dovlecei cu cartofi in sos de smantana fac parte din bucataria israeliana. Legumele proaspete, mararul aromat si sosul de smantana fac din aceasta mancare un deliciu de nerefuzat.
Ingrediente
- cartof400 g
- unt75 g
- marar1 legatura
- piper0 dupa gust
- smantana300 ml
- dovlecel400 g
Preparare
Dovleceii se spala si se taie in cubulete mai mari, la fel se procedeaza si cu cartofii;
Cartofii se pun intr-o cratita, peste ei se toarna apa rece cu putina sare si zahar, se fierb pana se inmoaie;
Cartofii se scot din apa dupa ce au fiert. Tot in aceasta apa se fierb si dovleceii;
Se caleste ceapa cu putin unt, se adauga dovleceii, cartofii si mararul;
Se ia tigaia de pe foc si se completeaza cu smantana sau iaurt, apoi se pune din nou pe foc si se da un clocot;
Se mai adauga sare, daca este nevoie.
Tips
Smantana se poate inlocui cu oricare tip de iaurt.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"cu cat vom gandi mai rational cu atat vom fi mai liberi!voltaire"