Dovlecei a la grec

Dovlecei a la grec

Un preparat inedit, pentru zile reci, dovleceii a la grec se pot servi cu marar tocat marunt si cu felii subtiri de lamaie.

Specificgrecesc
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • lamaie1 bucata
  • patrunjel1 legatura
  • arpagic250 g
  • ceapa rosie1 bucata
Preparare

Se curate dovleceii de coaja si se taie cubulete.

Ceapa se curata si se taie julien, apoi se pune la calit in ulei incins, pana se rumeneste.

Se adauga faina in ploaie, pentru a nu se forma cocoloase, dovleceii cubulete si mazarea scursa de zeama.

Arpagicul se curata si se pune la prajit in ulei, apoi se rastoarna peste dovlecei.

Se fierbe tot amestecul la foc mic, timp de 30 de minute.

Se opreste focul, se drege cu sare si piper alb si se rastoarna pe un platou, ornand preparatul cu marar si felii de lamaie.

Tips

Dovleceii trebuie sa fie tineri, pentru ca semintele sa nu se fi intarit.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
esti liber
  • person

    "zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
GHIRLANDA CARTON HAPPY BIRTHDAY 2M

9 RON   11 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere