Conopida cu sos de cascaval

Conopida cu sos de cascaval - Aceasta reteta de conopida este una elaborata, iar savoarea este una cu adevarat deosebita. Conopida cu sos de cascaval este un preparat foarte gustos si delicat.
Ingrediente
- ceapa alba1 bucata
- lapte1 pahar
- morcov2 bucati
- unt30 g
- piper0 dupa gust
- cascaval150 g
- conopida1 bucata
- faina1 lingura
Preparare
Conopida se fierbe in apa cu sare, apoi se desface in buchetele;
Morcovul se curata si se fierbe;
Semintele de floarea soarelui se prajesc;
Ceapa se toaca marunt si impreuna cu mazarea si semnitele se prajesc timp de 5 minute;
Dupa 5 minute se adauga in acest amestec morcovii taiati in rondele, conopida fiarta. Se potriveste de sare si piper;
Cum se prepara sosul:
Faina se prajeste in unt, apoi se adauga laptele si putina apa, se da un clocot, se ia de pe foc, dupa care se adauga cascaval, sare si piper;
Legumele se amesteca cu acest sos;
Se serveste cu verdeata toccata presarata deasupra.
Tips
Cititi si alte retete pe baza de conopida: Budinca de conopida cu cartofi