Conopida cu sos de cascaval

Conopida cu sos de cascaval

Conopida cu sos de cascaval - Aceasta reteta de conopida este una elaborata, iar savoarea este una cu adevarat deosebita. Conopida cu sos de cascaval este un preparat foarte gustos si delicat.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • lapte1 pahar
  • morcov2 bucati
  • unt30 g
  • piper0 dupa gust
  • cascaval150 g
  • conopida1 bucata
  • faina1 lingura
Preparare

Conopida se fierbe in apa cu sare, apoi se desface in buchetele;

Morcovul se curata si se fierbe;

Semintele de floarea soarelui se prajesc;

Ceapa se toaca marunt si impreuna cu mazarea si semnitele se prajesc timp de 5 minute;

Dupa 5 minute se adauga in acest amestec morcovii taiati in rondele, conopida fiarta. Se potriveste de sare si piper;

Cum se prepara sosul:

Faina se prajeste in unt, apoi se adauga laptele si putina apa, se da un clocot, se ia de pe foc, dupa care se adauga cascaval, sare si piper;

Legumele se amesteca cu acest sos;

Se serveste cu verdeata toccata presarata deasupra.

Tips

Cititi si alte retete pe baza de conopida: Budinca de conopida cu cartofi

Recomandari