Chiftele de vinete cu sos de rosii

Chiftele de vinete cu sos de rosii

Chiftele de vinete cu sos de rosii, ce poate fi mai apetisant, decat o mancare gatita din chiftelute rumenite, asezate intr-un delicios sos de rosii, dulce-acrisor?! Va asigur ca aceste chiftele de vinete in sos de rosii vor intra pe lista bucatelor voastre preferate!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar1 lingurita
  • ceapa alba1 bucata
  • ou2 bucati
  • vinete3 bucati
  • faina2 linguri
Preparare

Cum preparam chiftele de vinete:

Se spala vinetele si se pun la copt.

Dupa ce se coc, se curata vinetele si se aseaza pe un fund inclinat pentru a se scurge;

Apoi vinetele se toaca si se amesteca cu cele 2 oua, sare, piper si faina, astfel incat compozitia obtinuta sa fie potrivit de moale;

Se ia cu o lingura din compozitie si se formeaza niste chiftelute, care se pun intr-o tigaie cu uleiul deja incins, prajindu-le pe o parte si pe alta;

Cum preparam chiftele de vinete:

Intre timp se fierb rosiile, dupa ce au fiert se trec prin sita si se amesteca cu putina ceapa prajita;

Peste rosii si ceapa se pune sare si o lingurita de zahar;

Se tine sa dea cateva clocote;

Se aseaza chiftelele in sosul de rosii si se lasa la foc mic, sa fiarba foarte incet, ca sa nu se sfarame.

Tips

Se servesc calde sau reci. Alte mancaruri cu vinete: Evantai din vinete Vinete gratinate cu rosii

Recomandari