Cartofi copti cu unt, sunca si usturoi

Cartofi copti cu unt, sunca si usturoi

Acest preparat va aminti oricui, invariabil, de copilarie si de retetele bunicii. Serveste prietenilor acesti minunati cartofi copti si succesul iti este asigurat!
Gustul cartofului copt se va combina perfect cu cel al untului si al usturoiului pentru un gust autentic romanesc!

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • cartof8 bucati
  • unt40 g
  • usturoi uscat4 catei
  • piper0 dupa gust
Preparare

Cartofii se spala bine si se aseaza pe o tabla subtire, deaupra flacarii aragazului, la foc mic, si se intorc frecvent de pe o parte pe alta, pe masura ce se coc.

Sunca afumata/slanina afumata se taie in fasiute subtiri.

Usturoiul se curata si se zdrobeste, amestecandu-de cu sare, piper si un strop de ulei de masline.

Dupa ce cartofii s-au copt se iau de pe aragaz si se pun intr-un vas acoperit, timp de 5-6 minute, sa se inmoaie coaja.

Pe un platou se pun cate 2 cartofi desfacuti la jumatate, deasupra lor punandu-se o feliuta de unt, un strat de mujdei de usturoi si cateva fasiute de sunca afumata.

Tips

Se servesc cu putina verdeata deasupra si cascaval ras.

Recomandari