Caponata siciliana

Caponata siciliana

Caponata siciliana este un preparat specific pentru bucataria sudica italiana. Sosul de rosii dulce-acrisor are note mediteraneene parfumate iar intreaga combinatie de legume este simpla insa divina. Pofta buna!

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  onomastica  
Ingrediente
  • miere1 lingurita
  • rosie3 bucati
  • telina1 bucata
  • vanata3 bucati
  • usturoi uscat3 catei
  • ulei de masline0
  • ardei capia3 bucati
  • capere2 linguri
  • otet de vin0
  • suc de rosii1 ceasca
  • masline verzi0
  • ceapa rosie1 bucata
Preparare

Caleste in putin ulei de masline ceapa tocata si telina taiata felii. Intr-o alta tigaie caleste vinetele. Peste ceapa calita cu telina adauga o cana de sos de rosii, 2-3 linguri de otet si mierea. Decojeste rosiile, tocati-le in bucati mici si adaugati-le in mancare. Adauga ardeiul gras taiat cubulete. Amesteca bine si mai lasa la foc mic cateva minute. Adauga usturoiul pisat, piperul si amesteca. Adauga vinetele calite. Adauga maslinele verzi feliate si caperele stoarse bine.
Se mai lasa totul sa fiarba 1-2 minute si se stinge focul. Se garniseste totul cu busuioc proaspat.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Despre biocampuri
  • person

    "Cultura"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right