Balmos

Balmos

Iata o reteta din zona Bucovinei. Preparat traditional romanesc, delicios, cu care iti vei incanta musafirii in serile reci de toamna, balmosul are toata savoarea branzei si a mamaligii romanesti. Nu vei rezista tentatiei!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • faina de porumb500 g
  • lapte batut250 g
  • ou4 bucati
  • unt100 g
  • branza de oaie500 g
Preparare

Din malai si apa se prepara o mamaliga mai moale.

Jumatate din cantitatea de mamaliga se aseaza intr-un vas termorezistent, uns in prealabil cu unt topit la bain-marie.

Deasupra mamaligii se adauga branza telemea rasa, branza de oaie sau cea de burduf, daca preferi un gust mai picant.

Se completeaza cu bucatele de unt, apoi se acopera cu restul de mamaliga
fierbinte si cu laptele batut.

Cu ajutorul unei linguri ude, se fac 4 adancituri in mamaliga de deasupra si
se sparge in fiecare cate un ou, apoi vasul se da la cuptor pana se rumenesc oualele.

Tips

Mamaliga se poate prepara cu zer de oaie, in loc de apa.

Recomandari