Miel la gratar

Miel la gratar

Daca v-ati plictisit de retetele traditionale de miel, incercati un miel la gratar. Acest delicios miel la gratar este excelent pentru zilele de dupa Paste, cand toata lumea e dornica de iesit la iarba verde. Cu aceasta reteta de miel la gratar va veti delecta si veti constata ca mielul astfel

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii350 kcal
Recomandat pentru Evenimente
paste  
Ingrediente
  • miere2 linguri
  • morcov5 bucati
  • pastarnac2 radacini
  • vin rosu100 ml
  • usturoi uscat3 catei
  • ulei de masline1 lingura
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • ghimbir1 bucata
  • carne de miel800 g
  • otet2 linguri
  • cartof dulce2 bucati
Preparare

Se pune carnea de miel intr-un castron si se acopera cu sosul marinat preparat din amestecul ingredientelor mentionate;

Se lasa la rece cateva ore, dupa care se scoate si se frige pe gratar, rumenindu-se pe toate partile;

In timpul frigerii, carnea se unge, din cand in cand, cu sos marinat pentru a se pastra mustoasa. Separat, se curata legumele si se fierb la baie de aburi. Se serveste friptura garnisita cu rasolul de legume.

Tips

Puteti prepara intre timp, pana este gratarul gata, un delicios sos cu usturoi, marar si iaurt.

Recomandari