Mici de casa

Mici de casa

Daca nu-ti plac micii din comert iti poti prepara singura aceste delicii gastronomice, la tine acasa.

Specificturcesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • usturoi uscat3 capatani
  • chimen0 dupa gust
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • bicarbonat1 lingurita
  • ienibahar0 dupa gust
  • untura375 g
  • carne tocata1500 g
Preparare

Carnea tocata se amesteca foarte bine cu untura de porc.

Se adauga usturoiul zdrobit bine, mirodeniile, sare, piper si bicarbonat si se amesteca toate foarte bine, adaugand din cand in cand cate putina apa calduta.

Pasta de carne se tine la rece 4-5 ore, apoi, cu mana uda, se iau bucati medii cu care se formeaza mititei.

Fiecare mititel format se unge cu ulei si se aseaza pe gratarul bine incins.

Dupa ce s-au intors se mai ung pe partea fripta cu o pana inmuiata in ulei.

Tips

Se servesc fierbinti, cu mustar iute alaturi.

Recomandari