Risotto cu spanac

Risotto cu spanac

Acest risotto cremos este un minunat preparat, usor de facut si de care te poti bucura oricand, mai ales acum dupa sarbatorile de iarna. Acest risotto este excelent ca garnitura dar poate fi consumat ca si atare.

Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • branza parmezan100 g
  • ceapa alba1 bucata
  • spanac2 cani
  • unt80 g
  • vin alb1 cana
  • usturoi uscat3 catei
  • sare1 lingurita
  • smantana1 cana
  • orez1 cana
  • apa3 cani
Preparare

Topeste untul, adauga ceapa si usturoiul si lasa ingredientele la foc mediu pana cand devin transparente.

Adauga orezul, amesteca cateva secunde si adauga vinul. Adu compozitia la fiert si lasa jumatate de lichid sa se evapore.

Intre timp, amesteca apa cu spanacul si sarea. Adauga aceasta compozitie putin cate putin in orez.

Pune si smantana si amesteca pana cand se imbina si lasa orezul la gatit pana cand este gata.

Recomandari