Risotto bianco

Risotto bianco

Risotto bianco este un mod grozav de a gati orezul, precum italienii. Risotto bianco se prepara cu ingrediente fantastice si are un gust nemaipomenit. Cremos si spornic acest risotto bianco este preferat si la mesele festive dar si la mesele rapide si fara pretentii pentru copii.

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii200 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  
Ingrediente
  • unt1 bucata
  • usturoi uscat2 catei
  • ulei de masline2 linguri
Preparare

Se incalzeste supa, iar in alta cratita se pune uleiul de masline si untul, peste care se adauga ceapa, usturoiul, telina si se calesc la foc foarte mic. Cand legumele s-au inmuiat, se adauga orezul si se da la foc mai mare ;

Orezul incepe sa se prajeasca, se amesteca continuu, se adauga vinul si se amesteca pana se evapora;

Dupa ce orezul este absorbit, se adauga pe rand cate un polonic din supa fierbinte, sare, piper si se amesteca usor, cca 15 minute. Orezul trebuie sa fie moale cand este gata, daca e nevoie se mai adauga apa fierbinte;

Se ia orezul de pe foc, se adauga unt si parmezan si se acopera 2 minute.

Tips

Aceasta reteta de risotto bianco este o reteta de baza nemaipomenita, care poate fi modificata in nenumarate feluri pentru a obtine risotto cu arome fantastice, iar supa poate fi din peste, vita, pui, legume.

Recomandari