Piure de conopida

Piure de conopida

Piureul de conopida este foarte sanatos, hranitor si simplu de preparat - este o garnitura ideala pentru orice preparat cu carne. Piureul de conopida este o garnitura ravnita de cei mici si nu numai, cu putine calorii si la indemnana oricui.

Specificfrancez
Timp prepararerapid
Status
Calorii108 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim sugari (0-12 luni)  
Ingrediente
  • lapte batut1 cana
  • unt1 lingurita
  • usturoi uscat4 catei
  • ulei de masline4 linguri
  • piper0 dupa gust
Preparare

Puneti conopida si usturoiul intr-un vas pentru gatit la abur deasupra vasului de apa fiarta, acoperiti si inabusiti 12-15 minute pana se inmoaie bine conopida. Puteti pune conopida si usturoiul intr-un vas termorezistent cu 1/4 cana apa, acoperit si dat la microunde pentru 3 - 5 minute la temperatura mare.

Puneti conopida si usturoiul in robotul de bucatarie, adaugati lapte batut, 2 linguri ulei de masline, unt, sare si piper si mixati pana cand amestecul devine o pasta cremoasa.

Puneti piureul intr-un vas pentru servit si asezonati cu 2 linguri de ulei de masline si arpagic. Serviti fierbinte.

Recomandari