Piure de cartofi

Piure de cartofi

Piure de cartofi - Aceasta reteta de piure de cartofi, cunoscuta de oricine si preferata multora, este alegerea perfecta pentru nenumarate mancaruri, fie gratare, mancaruri cu sos sau fripturi. Piureul de cartofi este o garnitura ravnita de cei mici si nu numai, cu putine calorii si la indemnana

Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • cartof1 kg
  • lapte150 ml
  • unt60 g
Preparare

Cartofii se fierb in apa cu sare;

Se paseaza bine, se adauga laptele fierbinte, amestecand continuu;

Dupa ce s-a incorporat tot laptele, se pun din nou la foc mic, se adauga untul si se amesteca bine;

Se poate servi cu patrunjel sau marar tocat presarat deasupra, salate, preparate din carne, sosuri, peste etc.

Tips

Cititi si aceasta reteta de piure: Piure de spanac.

Recomandari