Friptura de pui la gratar, cu legume si sos pesto
Friptura de pui la gratar, cu legume si sos pesto este un mod delicios de a pregati carnea de pui. Aceasta reteta de friptura de pui la gratar, cu legume si sos pesto, se face pe gratarul de tuci, isi pastreaza toata savoarea si se combina armonios cu gustul legumelor si al sosului pesto.
Ingrediente
- cartof500 g
- fasole pastai200 g
- rosie8 bucati
- ulei de masline2 linguri
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- carne de pui4 bucati
- pesto3 linguri
Preparare
Se curata cartofii si se taie felii groase, se curata fasolea, se taie rosiile in patru;
Se pun cartofii intr-un vas cu apa, se acopera cu un capac si se pun pe foc cca 8-10 minute;
Se adauga fasolea si se lasa 5 minute pana cand ambele legume se patrund, se scurge de apa si se amesteca cu sosul pesto si rosiile;
Se incinge gratarul de tuci la temperatura maxima si se unge cu ulei, se aseaza carnea pe gratar si se presara cu sare si piper;
Se da flacara la minimum si se lasa carnea cca 5-6 minute pe fiecare parte, pana se patrunde complet;
Se serveste cu garnitura de legume, peste care se vor presara frunze de busuioc proaspat.