Mazare batuta

Mazare batuta

Mazarea batuta ca si fasolea batuta poate fi servita, atat la masa vegetarienilor, cat si la masa consumatorilor de carne. Langa aceasta mancare de mazare batuta merge atat grosul patrician cat si sfrijitul cabanos, atat salata de varza murata cat si delicioasele muraturi.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • mazare500 g
  • morcov1 bucata
  • ulei de floarea-soarelui4 linguri
  • sare0 dupa gust
  • fasole boabe200 g
Preparare

Mazarea si fasolea se aleg, se spala si se pun impreuna in apa rece unde se lasa circa 12 ore;

Se spala din nou si se pun la fiert cu apa rece. Dupa ce au dat un clocot se pune ceapa taiata in sferturi si morcovul taiat in rondele;

Se acopera vasul si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand boabele sunt bine fierte si a scazut toata apa. Se lasa sa se racoreasca dupa care se trec printr-o sita sau prin masina de tocat;

Pasta obtinuta se pune intr-un castron si se bate cu o lingura sau cu telul, adaugand treptat uleiul, se asaza pe o farfurie si se serveste rece cu ceapa prajita deasupra.

Tips

Cititi si aceasta reteta: Fasole batuta

Recomandari