Linte fiarta

Linte fiarta

Alaturi de soia, lintea fiarta este optiunea alimentara preferata de vegetarieni si populatiile cu traditie vegetariana. Datorita timpului de fierbere redus, lintea fiarta este o excelenta alternativa la fasole, in diverse preparate. Lintea fiarta pentru a-i deschide gustul trebuie sa fie picanta

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii150 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • morcov1 bucata
  • unt50 g
Preparare

Se alege lintea cu gri]a, bob cu bob, ca sa nu ramana pietricele prin ea, se tine doua ore in apa calduta;

Se pune la fiert incet cu apa rece, ca sã nu se terciuiasca cu o ceapa si zarzavat. Sare se pune numai la sfarsit, cand lintea este aproape fiarta, altfel ramane tare;

Cand este gata, se scurge si se adauga o bucata de unt proaspat. Untul trebuie sa fie taiat bucatele mici.

Tips

Este o garnitura excelenta pentru preparate din carne si legume, dar are un gust excelent si ca atare.

Recomandari