Linte fiarta

Alaturi de soia, lintea fiarta este optiunea alimentara preferata de vegetarieni si populatiile cu traditie vegetariana. Datorita timpului de fierbere redus, lintea fiarta este o excelenta alternativa la fasole, in diverse preparate. Lintea fiarta pentru a-i deschide gustul trebuie sa fie picanta
Ingrediente
- ceapa alba1 bucata
- morcov1 bucata
- unt50 g
Preparare
Se alege lintea cu gri]a, bob cu bob, ca sa nu ramana pietricele prin ea, se tine doua ore in apa calduta;
Se pune la fiert incet cu apa rece, ca sã nu se terciuiasca cu o ceapa si zarzavat. Sare se pune numai la sfarsit, cand lintea este aproape fiarta, altfel ramane tare;
Cand este gata, se scurge si se adauga o bucata de unt proaspat. Untul trebuie sa fie taiat bucatele mici.
Tips
Este o garnitura excelenta pentru preparate din carne si legume, dar are un gust excelent si ca atare.