Fasole verde cu cartofi si sos de rosii

Fasole verde cu cartofi si sos de rosii sau pe greceste fasolakia me patates jiachni, este o mancare greceasca vegetariana tipica, sanatoasa si savuroasa. Se pare ca este o versiune tebana a retetei grecesti de fasole verde cu cartofi si sos de rosii. Reteta combina fasolea verde cu ceapa, rosii,
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarianIngrediente
- cartof4 bucati
- fasole pastai1 kg
- ulei de masline1 cana
- piper0 dupa gust
- apa50 ml
Preparare
Se spala fasolea, se curata la capete si eventual de partea atoasa;
Intr-o cratita se soteaza ceapa taiata fin si usturoiul in ulei de masline;
Se pun peste ceapa calita fasolea verde, cartofii cubulete, rosiile, ardeiul, sare, piperr si apa;
Se tine pe foc potrivit 50 minute, pana se face fasolea vertde, eventual mai adaugandu-se apa;
Se serveste calda sau rece, cu patrunjel pe deasupra.
Tips
Se poate servi cu Tzatziki, sau se poate adauga la sfarsit putina supa crema de telina
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"lucrul cu adevarat criminal e sa faci o persoana sa creada ca e unica pe care o vei iubi vreodata"