Fasole verde cu cartofi si sos de rosii

Fasole verde cu cartofi si sos de rosii

Fasole verde cu cartofi si sos de rosii sau pe greceste fasolakia me patates jiachni, este o mancare greceasca vegetariana tipica, sanatoasa si savuroasa. Se pare ca este o versiune tebana a retetei grecesti de fasole verde cu cartofi si sos de rosii. Reteta combina fasolea verde cu ceapa, rosii,

Specificgrecesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii120 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  
Ingrediente
  • cartof4 bucati
  • fasole pastai1 kg
  • ulei de masline1 cana
  • piper0 dupa gust
  • apa50 ml
Preparare

Se spala fasolea, se curata la capete si eventual de partea atoasa;

Intr-o cratita se soteaza ceapa taiata fin si usturoiul in ulei de masline;

Se pun peste ceapa calita fasolea verde, cartofii cubulete, rosiile, ardeiul, sare, piperr si apa;

Se tine pe foc potrivit 50 minute, pana se face fasolea vertde, eventual mai adaugandu-se apa;

Se serveste calda sau rece, cu patrunjel pe deasupra.

Tips

Se poate servi cu Tzatziki, sau se poate adauga la sfarsit putina supa crema de telina

Recomandari