Conopida la cuptor

Conopida la cuptor

Conopida la cuptor este un preparat este excelent pentru o masa obisnuita in familie... insa poate sa fie si piesa de rezistenta pentru o masa festiva sau de sarbatori!

Specificfrancez
Timp prepararerapid
Status
Calorii151 kcal
Ingrediente
  • lapte1 cana
  • conopida1 bucata
  • faina3 linguri
Preparare

Curatati si spalati conopida apoi taiati-o in buchetele.

Intr-o tigaie amestecati conopida, ardeiul si ceapa taiate, adaugati apa, un praf de sare, dati intr-un clocot, apoi acoperiti si mai tineti pe foc 10-12 minute, pana se inmoaie.

Intr-o alta tigaie topiti untul la foc mediu, adaugati faina si amestecati pana se dizolva; adaugati gradat lapte, amestecand pana se ingroasa.

Puneti in tigaie jumatate de cana de branza, apoi turnati sosul peste conopida, amestecati bine si transferati compozitia intr-un vas de copt de uns cu unt.

Puneti deasupra crutoanele si dati la cutor pentru 30 de minute la 175 grade Celsius. Cu 5 minute de a scoate din cuptor puneti deasupra branza ramasa.

Recomandari