Chiftelute din mamaliga

Chiftelute din mamaliga

Un aperitiv excelent consumat atat cald cat si rece, alaturi de preparate la gratar. Perfect pentru perioada sarbatorilor de iarna, acest preparat romanesc va deveni atractia principala a unei mese festive alaturi de prieteni si de familie.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
craciun  
Ingrediente
  • sare0
  • piper0 dupa gust
  • malai0
  • branza burduf0
  • usturoi granulat0
  • apa0
  • ceapa verde0
Preparare

Se pune apa la fiert cu putina sare si cand clocoteste se pune malaiul grisat, facandu-se o mamaliga medie ca si consistenta.

Se iau bucati medii ca marime din mamaliga, dup ace s-a racit de jumatate si se formeaza mici bilute.

In mijlocul fiecarei bilute se pune branza de burduf sau branza topita, amestecata cu sare, piper, ceapa verde toccata marunt si praf de usturoi.

Se inchid la loc bilutele de mamaliga si se coc pe plita sau in tigaia incinsa, pana se rumenesc.

Tips

Se servesc fierbinti sau reci.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

CLIPA
  • person

    "a￯n delirul ei, fantezia poate atinge cotele realul"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right

 

Ofert Ele.rochevron_right
% reducere