Chiftelute din mamaliga

Un aperitiv excelent consumat atat cald cat si rece, alaturi de preparate la gratar. Perfect pentru perioada sarbatorilor de iarna, acest preparat romanesc va deveni atractia principala a unei mese festive alaturi de prieteni si de familie.
Recomandat pentru Evenimente
craciunIngrediente
- sare0
- piper0 dupa gust
- malai0
- branza burduf0
- usturoi granulat0
- apa0
- ceapa verde0
Preparare
Se pune apa la fiert cu putina sare si cand clocoteste se pune malaiul grisat, facandu-se o mamaliga medie ca si consistenta.
Se iau bucati medii ca marime din mamaliga, dup ace s-a racit de jumatate si se formeaza mici bilute.
In mijlocul fiecarei bilute se pune branza de burduf sau branza topita, amestecata cu sare, piper, ceapa verde toccata marunt si praf de usturoi.
Se inchid la loc bilutele de mamaliga si se coc pe plita sau in tigaia incinsa, pana se rumenesc.
Tips
Se servesc fierbinti sau reci.