Cartofi unguresti
Dupa reteta de cartofi unguresti puteti prepara o garnitura excelenta pentru un pranz de iarna, cand organismul are nevoie de ceva satios, iar grasimile se ard usor in acest anotimp. Cartofi unguresti sunt usor de preparat, sunt ieftini si la indemana oricui.
Ingrediente
- cartof4 bucati
- ceapa alba2 bucati
- ulei de masline1 lingurita
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- dafin1 foaie
Preparare
Se curata cartofii, se spala bine, se taie felii nu foarte groase, se mai spala de 2-3 ori sa iasa amidonul din ei, si se pun la fiert;
Ceapa se taie dar nu foarte marunt, preferabil subire, dar cu felii lungi, se marunteste foaia de dafin;
Cartofii se fierb, testand cu o furculita, pentru ca sa nu se faca foarte moi;
Se scurge apa din vasul cu cartofi si se amesteca cu foaia de dafin maruntita;
Intr-o tigaie, se prajeste in ulei de masline ceapa, dar nu foarte mult, sa nu ajunga sa se innegreasca si se toarna peste cartofi;
Apoi cu o furculita rezistenta, se amesteca cartofii cu ceapa dar sa nu se faca piure, bucatile de cartofi sa ramana cat de cat maricele;
Toata aceasta compozitie se pune pe foc si se amesteca, astfel incat toti cartofii sa fi atins macar odata fundul incins al vasului. Se adauga sare si piper dupa gust si alte condimente.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"an inconatient, nimic nu ia sfarait, nimic nu trece, nimic nu se uita."