Cartofi pai

Cartofi pai

Cartofii sunt la mare pretuire in bucataria contemporana. Cine nu a mancat cartofi pai, cartofi natur, cartofi taranesti, piure de cartofi ...? Cel mai tentant mod de a-i prepara este cel de cartofi pai, in acest mod fiind foarte populari pe tot cuprinsul lumii, ca french fries, chips, pommes

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • cartof1 kg
  • ulei de floarea-soarelui500 ml
  • sare0
Preparare

Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie foarte subtiri (julienne) si cat se poate de lungi, pentru a avea un aspect frumos;

Se pun intr-un prosop de bucatarie curat, pentru a se usca si se tin cam 20 minute;

Se pune uleiul in tuci sau intr-o friteuza pe aragaz si se incinge;

Se pun cartofii la prajit in uleiul incins, trebuind sa fie acoperiti de ulei pentru a se praji pe toate partile;

Cand s-au rumenit se scot, daca ati folosit un vas de tuci, ii scoateti cu spumiera pe servetele groase ca sa se scurga de ulei, daca ati folosit friteuza, ridicati cosul pentru a scurge uleiul;

Se sareaza, se servesc calzi, pusi in farfurii sau pe un platou si se garnisesc cu parmezan sau verdeata tocata marunt.

Tips

Se pastreaza calzi pe un vas cu apa fierbinte, neacoperiti, ca sa ramina crocanti. Nu se sareaza pina la servire, deoarece sarea ii inmoaie.

Recomandari