Cartofi lionezi

Cartofi lionezi

Preparat specific orasului Lyon, foarte gustos si care merge ca garnitura la orice carne.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
botez  zile de nastere  
Ingrediente
  • ceapa alba4 bucati
  • patrunjel1 legatura
  • unt8 lingurite
  • usturoi uscat4 catei
  • ulei de masline4 linguri
  • sare0 dupa gust
  • cartof dulce16 bucati
  • piper alb1 lingurita
Preparare

Se amesteca ceapa tocata marunt cu piperul alb si se pune la praji tin uleiul d emasline pana devine aurie, apoi se adauga usturoiul zdrobit.

Se spala bine cartofii, li se lasa coaja, se fierb intr-un vas adanc pana devin semi-moi, apoi se curata de coaja (dupa ce s-au racit de tot) si s etaie in felii de 1 cm grosime.

Se pun cartofii felii intr-un vas, se adauga linguritele de unt si se amesteca foarte usor, sa nu se faramiteze, apoi se pune deasupra amestecul de ceapa si usturoi prajit.

Tips

Se poate pune si putin parmezan peste cartofi, la sfarsit.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

inscrieri
  • person

    "lumea teatrului este in noi, in fiecare."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right