Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti deliciosi, incerca acesta reteta si te vei convinge cat de gustosi pot fi.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Status
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • cartof1 kg
  • ou1 bucata
  • patrunjel1 legatura
  • unt100 g
  • cascaval100 g
Preparare


Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja, cu apa calda si sare. Dupa ce au fiert, se curata de coaja si se taie in felii subtiri.

Se ia o tava, se unge bine cu unt si se aseaza un strat de felii de cartofi, un strat de felii de oua fierte, cate putina smantana si cascaval ras. Apoi se repeta acelasi straturi de ingrediente.

Peste ultimul strat, care trebuie sa fie de cartofi, se toarna restul de smantana batuta cu oul, se presara restul de cascaval ras, se stropeste cu restul de unt topit si se introduce compozitia in cuptor sa se gratineze.

Cand se scot din cuptor, se orneaza cu patrunjel verde tocat fin.

Recomandari