Brocoli gratinat

Broccoli gratinat - broccoli cu smantana si cascaval la cuptor este o reteta practica si delicioasa si usor de preparat, chiar si pentru cei mai neindemanatici pofticiosi. Brocoli gratinat se serveseste ca atare sau in combinatie cu preparate din carne, in functie de poftele fiecaruia.
Ingrediente
- ou2 bucati
- unt30 g
- piper0 dupa gust
- cascaval150 g
- smantana200 ml
Preparare
Se spala broccoli in apa rece. Se desface in buchetele si se fierbe timp de aproximativ 10 minute in apa cu sare. Se scoate apoi din apa, se strecoara si se lasa la scurs.
Intre timp se bat ouale, se amesteca cu smantana si se condimenteaza cu sare si piper.
Se ia apoi un vas de yena, se tapeteaza cu unt si apoi se aseaza buchetele de broccoli scurse de apa pe fundul vasului.
Se rade deasupra cascavalul, se toarna deasupra ouale batute cu smantana si se dau la cuptorul incins in prealabil.
Se da la cuptor la foc moderat pana cand se rumeneste deasupra.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"