Rulou de vita cu lamaie si piper citronat

Rulou de vita cu lamaie si piper citronat - Mancarurile fara condimente si mirodenii n-ar avea nici o savoare. Un simplu muschi de vita ce pare a fi nesemnificativ, se va transforma intr-unul absolut delicios si aromat. Ruloul de vita cu lamaie si piper citronat - cine ar mai spune ca este vorba
Ingrediente
- lamaie2 bucati
- unt100 g
- ulei de masline50 ml
- busuioc0 dupa gust
- piper2 g
- carne de vita1 kg
- coriandru0 dupa gust
- dafin0 dupa gust
Preparare
Muschiul de vita se taie in 6 felii egale, care se bat, apoi, bine cu ciocanul de snitele;
Se amesteca uleiul, sucul de la o lamaie, piperul citronat si plantele aromatice;
Se ung feliile de muschi pe ambele parti cu acest amestec;
Se asaza intr-un castron, acoperite cu folie sau capac si se lasa la frigider cel putin doua ore;
Se amesteca bine untul inmuiat la temp camerei cu piperul macinat jumate din coaja de lamaie curatata si taiata fasii subtiri si restul de suc de lamaie;
Se asaza compozitia pe o folie de plastic, se ruleaza si se da ruloul la rece ca sa se intareasca;
Se scot feliile de muschi din frigider se frig pe gratar cate 7 minute pe fiecare parte, se asaza pe un platou incalzit si pe fiecare se pune cate o bucatica taiata din ruloul de unt amestecat cu piper si lamaie;
Piperul citronat se prepara din coaja rasa de la doua lamai, se lasa sa se usuce foarte bine, apoi se amesteca cu 50 g piper boabe. Se pastreaza intr-un borcan inchis etans, se rasneste imediat atunci cand este nevoie.
Tips
Rulou de vita cu lamaie si piper citronat se serveste cu salata verde si rosii la gratar.