Rulou de vita cu lamaie si piper citronat

Rulou de vita cu lamaie si piper citronat

Rulou de vita cu lamaie si piper citronat - Mancarurile fara condimente si mirodenii n-ar avea nici o savoare. Un simplu muschi de vita ce pare a fi nesemnificativ, se va transforma intr-unul absolut delicios si aromat. Ruloul de vita cu lamaie si piper citronat - cine ar mai spune ca este vorba

Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  craciun  revelion  paste  
Ingrediente
  • lamaie2 bucati
  • unt100 g
  • ulei de masline50 ml
  • busuioc0 dupa gust
  • piper2 g
  • carne de vita1 kg
  • coriandru0 dupa gust
  • dafin0 dupa gust
Preparare

Muschiul de vita se taie in 6 felii egale, care se bat, apoi, bine cu ciocanul de snitele;

Se amesteca uleiul, sucul de la o lamaie, piperul citronat si plantele aromatice;

Se ung feliile de muschi pe ambele parti cu acest amestec;

Se asaza intr-un castron, acoperite cu folie sau capac si se lasa la frigider cel putin doua ore;

Se amesteca bine untul inmuiat la temp camerei cu piperul macinat jumate din coaja de lamaie curatata si taiata fasii subtiri si restul de suc de lamaie;

Se asaza compozitia pe o folie de plastic, se ruleaza si se da ruloul la rece ca sa se intareasca;

Se scot feliile de muschi din frigider se frig pe gratar cate 7 minute pe fiecare parte, se asaza pe un platou incalzit si pe fiecare se pune cate o bucatica taiata din ruloul de unt amestecat cu piper si lamaie;

Piperul citronat se prepara din coaja rasa de la doua lamai, se lasa sa se usuce foarte bine, apoi se amesteca cu 50 g piper boabe. Se pastreaza intr-un borcan inchis etans, se rasneste imediat atunci cand este nevoie.

Tips

Rulou de vita cu lamaie si piper citronat se serveste cu salata verde si rosii la gratar.

Recomandari