Rulou de vita cu lamaie si piper citronat

Rulou de vita cu lamaie si piper citronat - Mancarurile fara condimente si mirodenii n-ar avea nici o savoare. Un simplu muschi de vita ce pare a fi nesemnificativ, se va transforma intr-unul absolut delicios si aromat. Ruloul de vita cu lamaie si piper citronat - cine ar mai spune ca este vorba
Ingrediente
- lamaie2 bucati
- unt100 g
- ulei de masline50 ml
- busuioc0 dupa gust
- piper2 g
- carne de vita1 kg
- coriandru0 dupa gust
- dafin0 dupa gust
Preparare
Muschiul de vita se taie in 6 felii egale, care se bat, apoi, bine cu ciocanul de snitele;
Se amesteca uleiul, sucul de la o lamaie, piperul citronat si plantele aromatice;
Se ung feliile de muschi pe ambele parti cu acest amestec;
Se asaza intr-un castron, acoperite cu folie sau capac si se lasa la frigider cel putin doua ore;
Se amesteca bine untul inmuiat la temp camerei cu piperul macinat jumate din coaja de lamaie curatata si taiata fasii subtiri si restul de suc de lamaie;
Se asaza compozitia pe o folie de plastic, se ruleaza si se da ruloul la rece ca sa se intareasca;
Se scot feliile de muschi din frigider se frig pe gratar cate 7 minute pe fiecare parte, se asaza pe un platou incalzit si pe fiecare se pune cate o bucatica taiata din ruloul de unt amestecat cu piper si lamaie;
Piperul citronat se prepara din coaja rasa de la doua lamai, se lasa sa se usuce foarte bine, apoi se amesteca cu 50 g piper boabe. Se pastreaza intr-un borcan inchis etans, se rasneste imediat atunci cand este nevoie.
Tips
Rulou de vita cu lamaie si piper citronat se serveste cu salata verde si rosii la gratar.
Recomandari
Newsletter Ele.ro




