Rulada de carne in bacon

Iata o reteta de rulada de carne in bacon, este pur si simplu apetisanta. Va arata perfect pe masa de Craciun sau de Revelion. In plus, cei din familie sau invitatii vor fi impresionati de savoarea si gustul acestei rulade.
Ingrediente
- miere2 linguri
- ou2 bucati
- patrunjel1 legatura
- usturoi uscat4 catei
- sare0
- piper0
- bacon16 felii
- cascaval400 g
- boia iute0
- sos de soia2 linguri
- carne tocata400 g
Preparare
Amestecam carnea tocata cu cateii de usturoi pisati,cu cele 2 oua crude, patunjelul verde tocat, si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Rupem doua bucati mai maricele de folie de aluminiu pe care vom aseza pe verticala cate 4 felii de bacon ca in imaginea 1.
Incepem sa ducem printre cele 4 felii pe orizontala a cincea felie de bacon trecand pe sub felia 1, apoi trecem pe deasupra feliei 2 ,iar pe sub felia 3, si in cele din urma trecem peste felia 4.
Cu a sasea felie de bacon incepem sa trecem peste felia 1, apoi pe sub felia 2, peste felia 3 si sub felia 4.
Cu felia 7 procedam ca la a cincea felie , iar la felia 8 procedam ca la felia 6.
Mai facem o impletitura identica si cu restul de 8 felii de bacon cum am procedat la prima.
Condimentam din abundenta impletiturile cu sare si chili(boia iute) si carnea tocata condimentata din timp o impartim pe cele doua impletituri in mod egal , de fapt o intindem deasupra impletiturilor condimentate ca in imaginea 2.
Deasupra stratului de carne punem cascaval razuit.
Cu ajutorul foliei de aluminiu rulam tocatura pana ajungem pe marginea impletiturii (imaginea 3) apoi o rulam in asa fel incat sa inchidem umplutura in impletitura de bacon (imaginea 4) avand grija ca imbinarea dintre cele doua margini ale impletiturii sa ajunga dedesubt.
Inchidem capetele la folie sa tina strans rulada (ruladele) le asezam in tava si turnam apa cat sa ajunga pana la mijlocul ruladelor.
Punem tava cu ruladele in cuptorul preincalzit pentru circa 40 de minute. Scoatem tava din cuptor, desfacem apoi ruladele din folie cu grija(am deschis doar folia lasand-o totusi pe sub rulada in continuare) si le ungem cu urmatorul amestec:
Amestec pentru uns rulada:
Intr-un vas amestecam 2 linguri miere, cu 3 linguri soia si condimentam cu 1/2 lingurita boia iute (chili) si 1 lingurita sare.
Cu acest amestec ungem bine suprafata si lateralele ruladelor si le dam inapoi in cuptor pana se rumenesc frumos.
Se scot de la cuptor, se feliaza si se pot servi cu cartofi pai sau alte variante de garnituri pe care le preferati.
Rulada de carne in bacon, reteta oferita de bucatareselevesele.ro
Credit foto:bucatareselevesele.ro
Urmariti bucatareselevesele.ro si pe Facebook!
