Pulpa de miel la cuptor cu sos

Pulpa de miel la cuptor cu sos

Pulpa de miel la grill cu sos - o reteta foarte gustoasa de miel la cuptor si un sos ce ii confera o savoare deosebita. Pregateste aceasta reteta pentru o zi de Paste petrecuta in familie. O poti servi cu garnitura de legume la abur sau pur si simplu cu salata verde.

Specificbritanic
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
paste  
Ingrediente
  • vin alb3 linguri
  • usturoi uscat4 catei
  • rozmarin4 lingurite
  • sare0
  • piper0 dupa gust
  • malai1 lingurita
  • ulei de alune3 linguri
  • carne de miel3 kg
  • apa1 lingura
  • supa de vaca2 cani
Preparare

Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.

Intr-un bol amestecati uleiul, usturoiul, rozmarinul, sarea si piperul.

Intr-o tava adanca asezati carnea de miel cu partea grasa in sus, ungeti cu amestecul obtinut si lasati la cuptor, intorcand regulat, aproximativ 2 ore.

Sosul se prepara din ce a ramas in tava dupa ce ati scos carnea, adica sucul si grasimea rezultate. Pe langa acestea, se adauga supa de vita si vinul intr-o tigaie, se dau toate in clocot si se tine la foc pana se reduce la jumatate.

Amestecati intr-o cana malaiul cu apa calduta pana cand se inmoaie, turnati peste sos, mai dati intr-un clocot, asezonati cu sare si piper si pastrati-l cald pana serviti.

Feliati carnea si serviti-o cu sos.

Recomandari