Pulpa de miel la cuptor cu rosii si busuioc

Pulpa de miel la cuptor cu rosii si busuioc

Pulpa de miel la cuptor cu rosii si busuioc este o friptura pentru ocazii deosebite. Irezitibila pulpa de miel la cuptor cu rosii si busuioc este o mancare savuroasa si hranitoare, apetisanta si plina de arome. Pulpa de miel la cuptor cu rosii si busuioc se serveste cu orez, sos si vin rosu din

Specificgrecesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii300 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  paste  
Ingrediente
  • rosie750 g
  • unt100 g
  • usturoi uscat2 catei
  • ulei de masline10 linguri
  • busuioc0 dupa gust
  • cimbru0 dupa gust
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • orez200 g
  • coniac1 lingura
  • boia dulce2 g
  • carne de miel2 kg
  • tarhon0 dupa gust
Preparare

Se spala pulpa de miel, se freaca cu jumatate de lamaie si cu boia de ardei;

Se unge cu un
sos preparat din frunzele de tarhon si de bususoic tocate si usturoi pus intr-o ceasca cu sare, piper si sase linguri de ulei de masline;

Se amesteca si cu o pensula se unge bine pulpa cu tot
sosul;

Se aseaza intr-o tava in care se pun doua linguri de apa. Se frige 2 ore in cuptor incins, avand grija sa fie intoarsa din cand in cand;

Separat, rosiile intregi rotunde se pun intr-o cratita cu 4 linguri de ulei de masline, in care se adauga o crenguta de cimbru, sare si piper. Se fierb descoperite la foc potrivit ca sa scada si rosiile sa ramana intregi;

Cand pulpa este gata, se scoate pe o farfurie tinuta in apa ierbinte si stearsa. Se asaza rosiile de jur-imprejur.

Se toarna sosul intr-o sosiera fierbinte. Se mai adauga 2-3 linguri de apa clocotita in tava ca sa se desfaca tot sosul si cand se pune la
masa, se toarna rachiul de vin sau coniacul peste friptura si se da foc.

Tips

Se serveste cu garnitura de orez, care se prepara intre timp. Pentru aceasta orezul ales se spala si se fierbe in apa cu sare, se clateste in apa rece. Se asaza intr-o cratita, se acopera cu bucatele de unt si cu putin piper si se tine la cald; Pulpa de miel la cuptor cu rosii si busuioc merge nemaipomenit cu vin rosu demi-sec sau sec.

Recomandari