Pui Szechuan

Pui Szechuan

Puiul gatit chinezeste este un deliciu plin de rafinament, iar prepararea de pui Szechuan va va incanta. Pui Szechuan este unul din preparatele chinezesti care pe cat este de usor de pregatit, pe atat este de apetisant si gustos. Si bineinteles la pui Szechuan se va servi neaparat orez.

Specificchinezesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii300 kcal
Ingrediente
  • zahar1 lingurita
  • usturoi uscat3 catei
  • ulei de masline1 lingura
  • amidon3 linguri
Preparare

Se curata pieptul de oase si piele si se taie carnea in cubulete de 1-2 cm;

Se treceti puiul prin amidon;

Se incinge uleiul in tigaie si se adauga puiul si usturoiul;

Cand puiul e putin rumenit, se adauga sosul de soia, otetul, zaharul si apa;

Se acopera si peste 3 minute se adauga ceapa verde si ardeiul rosu;

Se mai lasa 2 minute pe foc;

Se serveste cu orez la aburi.

Recomandari