Pui pe sticla

Este duminica toata familia este invitata la masa si pentru atunci vrei sa faci ceva special care sa fie pe gustul tuturor, sa fie savuros, dar usor pentru ca toata lumea sa reziste pana la desertul delicios pe care sigur l-ai pregatit. Pui pe sticla suna chinezeste dar de fapt este romanesc.
Ingrediente
- ciuperci1 conserva
- usturoi uscat2 capatani
- stafide400 g
- ardei gras1 bucata
- ceapa rosie2 bucati
- pui1 bucata
Preparare
Se curata puiul se condimenteaza si se fac crestaturi in el, in care se introduc bucatele de usturoi si stafide;
Se spala foarte bine o sticla care se umple cu apa;
Puiul se introduce pe sticla, sticla urmand sa stea in picioare in tava, daca pulpele sau aripile se departeaza foarte mult, ele se pot lega cu sforicica;
Pe langa sticala/in interiorul puiului se mai introduc bucatele de usturoi, stafide si un pic de unt;
Se curata legumele, se taie bucati potrivite si se aseaza in tava (cartofi, ardei, ceapa, stafide);
In centrul tavei se pune sticla cu puiul, se mai adauga condimete, se stropeste cu ulei si se toarna apa in tava cat sa se acopere legumele;
Se da la foc mic, avand grija cand introduceti tava ca sticla plina cu apa si pe care este puiul sa incapa in cuptor;
Nu se deschide 30 de min cuptorul;
Dupa 30 de minute se incepe ungerea puiului - cam din 5 in 5 minute - cu unt;
Pe final - cand puiul este gata - se incepe ungerea cu bere astfel incat friptura sa capete o crusta frumoasa;
Cand este gata, se scoate tava si se impinge puiul de jos in sus pentru a fi scos de pe sticla;
Se aseaza intr-o tava impreuna cu garnitura din tava.