Pui la cuptor

Pui la cuptor

Pui la cuptor este o mancare clasica si banala dar atat de delicioasa. Pui la cuptor probabil ca a fost ani la rand, mancarea de sarbatoare a romanilor si normal ca au stiut sa o perfectioneze. Acest pui la cuptor reuseste sa aduca toata dulceata carnii de pui, care trebuie sa fie zemos, bine

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii300 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • morcov1 bucata
  • ulei de floarea-soarelui2 linguri
  • busuioc0 dupa gust
  • cimbru0 dupa gust
  • oregano0 dupa gust
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • ardei gras1 bucata
  • pui1 bucata
Preparare

Daca se frige intreg, puiul se pune intr-o tava potrivita cu marimea lui (daca vasul este mai mare sosul se va arde);

Pentru gust si aroma se aseaza in tava, un rand de rondele de zarzavat cu 3 - 4 linguri de apa si o lingurita rasa cu sare si una de piper macinat, ierburile aromate, deasupra asezandu-se puiul nesarat, bine uns cu ulei;

Se introduce cratita in cuptorul bine incins la inceput, 30 min, pana se formeaza o crusta putin rumenita, care va impiedica scurgerea sucului din carne;

Puiul se stropeste, apoi cu sosul din tava, de unde isi va lua gustul, se va rumeni frumos fiind colorat cu sucul din morcovi;

Apoi focul se reduce la mijlociu spre mic, lasand puiul sa se friga cca 1 ora, pana cand se patrunde bine si se inmoaie carnea.

Tips

Pentru a fi bine patruns puiul trebuie intors pe toate partile si stropit de fiecare data cu sos pentru a se rumeni uniform; Pentru amatori se pot adauga la sfarsit in sos, cativa catei de usturoi, taiati, sau se poate pregati un mujdei de usturoi, cu care se poate stropi puiul.

Recomandari