Pui la cuptor

Pui la cuptor este o mancare clasica si banala dar atat de delicioasa. Pui la cuptor probabil ca a fost ani la rand, mancarea de sarbatoare a romanilor si normal ca au stiut sa o perfectioneze. Acest pui la cuptor reuseste sa aduca toata dulceata carnii de pui, care trebuie sa fie zemos, bine
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastereIngrediente
- ceapa alba1 bucata
- morcov1 bucata
- ulei de floarea-soarelui2 linguri
- busuioc0 dupa gust
- cimbru0 dupa gust
- oregano0 dupa gust
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- ardei gras1 bucata
- pui1 bucata
Preparare
Daca se frige intreg, puiul se pune intr-o tava potrivita cu marimea lui (daca vasul este mai mare sosul se va arde);
Pentru gust si aroma se aseaza in tava, un rand de rondele de zarzavat cu 3 - 4 linguri de apa si o lingurita rasa cu sare si una de piper macinat, ierburile aromate, deasupra asezandu-se puiul nesarat, bine uns cu ulei;
Se introduce cratita in cuptorul bine incins la inceput, 30 min, pana se formeaza o crusta putin rumenita, care va impiedica scurgerea sucului din carne;
Puiul se stropeste, apoi cu sosul din tava, de unde isi va lua gustul, se va rumeni frumos fiind colorat cu sucul din morcovi;
Apoi focul se reduce la mijlociu spre mic, lasand puiul sa se friga cca 1 ora, pana cand se patrunde bine si se inmoaie carnea.
Tips
Pentru a fi bine patruns puiul trebuie intors pe toate partile si stropit de fiecare data cu sos pentru a se rumeni uniform; Pentru amatori se pot adauga la sfarsit in sos, cativa catei de usturoi, taiati, sau se poate pregati un mujdei de usturoi, cu care se poate stropi puiul.