Pui la cuptor cu sos de portocale

Prepara o reteta cu specific evreiesc, folosind doar cateva ingrediente simple. Puiul cu miere si sos de portocala va fi in mod sigur pe placul tuturor celor din familie. In plus, poate fi un preparat inedit si pentru acele zile cand ai invitati la masa.
Ingrediente
- ceapa alba2 bucati
- portocala1 bucata
- sare1 lingurita
- piper1 lingurita
- masline negre100 g
- ghimbir1 lingurita
- nucsoara1 lingurita
- apa1 lingura
- suc de portocale1 pahar
- pui1 bucata
- paprika1 lingurita
- ulei vegetal2 linguri
- amidon de porumb1 lingurita
Preparare
Puiul se taie si se aseaza intr-o tava, acoperita cu ulei, dupa care se lasa circa 15 minute la foc mic, intorcandu-se ocazional pe o parte si pe alta.
Cuptorul se incinge la 180 de grade dupa care puiul deja rumenit se aseaza intr-o tava. Ceapa se curata si se taie felii dupa care se pune peste bucatile de pui. Se presara apoi sare, paprika si piper. Separat, intr-un bol mediu, se amesteca sucul de portocale, ghimbirul si nucsoara, dupa care se toarna peste carnea de pui. La final se adauga maslinele peste carnea de pui dupa care tava se acopera cu folie de aluminiu.
Se lasa la cuptor circa 45 - 60 de minute sau pana cand carnea de pui este suficient de frageda. Dupa ce este gata, bucatile de pui, feliile de ceapa si maslinele se aseaza pe farfurii.
Sosul ramas in tava se toarna intr-o tigaie dupa care se adauga amidonul de porumb si apa si se pune pe foc, amestecand cu grija. Sosul obtinut se pune peste bucatile de pui dupa care acestea se pot orna cu felii de portocala.
Tips
Ca garnitura se poate folosi orez.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"nu pot sa imi dau seama de ce a tebuit sa astept 30 de ani ca sa il intalnesc!!!unde a fost pana acu"