Pui la cuptor cu portocale
Reteta traditionala frantuzeasca, puiul cu portocale reprezinta o varianta usoara si gustoasa pentru cinele din perioada sarbatorilor.
Ingrediente
- morcov1 bucata
- telina1 bucata
- piper0 dupa gust
- pesmet4 linguri
Preparare
Puiul intreg si curatat se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare.
Cand este fiert de trei sferturi se scoete si se aseaza pe un platou.
Legumele se curata si se toaca: ceapa solzisori, cartofii cubulete mici, morcovul si telina julien.
Merele si portocalele se curata de coaja, iar merele si 1 portocala se taie in felii.
Se aseaza puiul intr-o tava de cuptor unsa cu ulei iar in jurul lui se aseaza legumele, merele si portocala felii.
Din restul de 3 portocale se obtine un suc, prin stoarcere, care se toarna peste puiul din tava, iar apoi acesta se tapeteaza cu pesmet.
Peste legumele din tava si peste pui se presara apoi piper, scortisoara, ienibahar si 2 frunze de dafin si se da tava la cuptor pana se rumeneste puiul.
Tips
Se serveste alaturi de felii de portocale si vin alb, demisec.